Anders Larsson | ML Vidi

De senaste 25-30 åren har jag jobbat med montering av våra optiska system, våra olika flirpar och diverse andra lösningar, men eftersom jag har varit här sedan 1990 har jag hunnit vara på flera olika avdelningar, allt från sliperiet till ”duran” där vi behandlar glasen.

Familjeföretaget Multilens startade 1983 av Lars Hellström och i början bestod personalstyrkan av Lars, hans fru och tre söner. Men i takt med att verksamheten växte började personer som inte var släkt att anställas – först ut var Anders.

Jag var nummer sju in i företaget – idag är vi 80 anställda!

– Bröderna driver företaget vidare och det är fortfarande familjär stämning men i takt med att företaget vuxit har alla blivit mer specialiserade – vilket ju behövs med dagens stora krav på medicintekniska produkter.

Anders och hans kollega på avdelningen slipar ner objektivlins och korrektionslins till rätt form och sätter ihop de olika delarna till ett färdigt par glasögon som kan levereras till slutkunden.

Det roligaste är när optikern som beställt systemet inte skickar ett färdigt förslag utan ber oss om hjälp att hitta den bästa lösningen. Människorna som behöver våra system ser ju väldigt dåligt och blir ofta otroligt tacksamma över att kunna se och klara sin vardag lite bättre.   

Publicerad 18 oktober 2023